Wijn Proeverijen en Wijn Workshops op lokatie!
Bierproeverij
Filmpagina
Kaas en wijn proeverij
Mogelijkheden
Theeproeverij
Wijn en spijs proeverij
Wijnproeverij bedrijven
Wijnproeverij thema's

Mogelijkheden

Indien u een wijnproeverij gaat organiseren is het belangrijk te bepalen wat het doel is gezelligheid, educatie of wellicht beide?.

Voor iedere wijnproeverij kunt u terecht bij De Sommelier. Op uw eigen locatie, of op een door ons verzorgde locatie.
 
Het bekendst is de klassikale proeverij, waarbij in een vaste volgorde tegelijkertijd wordt geproefd. Dit onder begeleiding van de sommelier. Deze circa 2 uur durende proeverij is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. U krijgt een proefformulier en handout met alle wijnen, en er is ruimte om al u vragen over wijn te stellen. Er worden 8 wijnen geproefd, eventueel onder het genot van een passend hapje.

Daarnaast is er de doorlopende proeverij. De sommelier heeft een wijnbar of gedecoreerde werktafel waar vanaf hij de wijnen schenkt. De gasten krijgen meer persoonlijke aandacht, en proeven bijvoorbeeld 2 of 3 wijnen. Indien gewenst, kan er ook wijn geschonken worden (halve of volle glazen i.p.v. proefhoeveelheden)
In een tijdbestek van 1 tot 4 uur kunnen van 4 tot 12 wijnen geproefd worden. Voor grote groepen (+40 personen) is deze vorm vaak praktischer en goedkoper.
De prijs wordt altijd op maat gemaakt.

 

Een variant hierop is de receptie-wijnproeverij. Uw gasten krijgen een lekker proefglas wijn
ingeschonken tijdens uw evenement. (receptie, zakelijke bijeenkomst, verjaardag)
Door de geluidsinstallatie vertelt de vinoloog in geuren en kleuren over de wijn die uw gasten in het glas hebben. Zo worden er in 2,5 uur tijd 8 à 10 wijnen behandeld.

Indien u speciale wensen heeft, vullen wij deze graag voor u in. In het verleden hebben wij zeer diverse wijnproeverijen verzorgd zoals wijnwedstrijden, teambuildingsproeverijen en examentraining.
 


Voor de liefhebbers van lekker eten is er de wijn-en-spijs workshop, en het wijn-en-spijs diner.

Bij de workshop ligt de nadruk meer op theorie en het proeven van kleine hapjes.
Waar normaal de smaak van de wijn het eindpunt is, is hier de smaak het uitgangspunt.
Deze nieuwe manier van wijn en spijs combineren is een echte eye-opener!
De workshop neemt circa 2 uur in beslag, prijzen vanaf € 25 p.p.
 
Bij het wijn- en spijs diner staat het genieten centraal.
Voor iedere gang wordt er geproefd, met daarbij het verhaal van de wijn.
Het diner neemt circa 3 uur in beslag, prijzen vanaf € 65 p.p.
 
U ziet het: ieder evenement vraagt om een aanpak op maat, dus rekening houdend met gasten, doel, tijd, budget en niveau. Graag adviseren wij u over de juiste keuze voor uw evenement.

 
Ko
Mogelijkheden