Wijn Proeverijen en Wijn Workshops op lokatie!
Culinaire Inspiratie
Cursus Wijn & Spijs
Kaascursus
Kaascursus docenten
Pasta cursus
Pizzacursus
Robert Verweij
Sushi cursus
Theecursus
Wijncursus Beverwijk
Wijncursus IJsselstein
Wijncursus Schoonhoven
Wijncursus SDEN 2
Wijncursus SDEN 3

Wijncursus SDEN 2 en SDEN 3

Italiaans koken en verse pasta maken

Verse pasta is meer dan eten: het is cultuur! Naast de bekende soorten uit de pastamachine (spaghetti, fettucine, linguine, pappardelle) gaan we op de pastacursus vooral zelf pasta maken met de hand, dus zonder pastamachine. Farfalle, garganelli, cavatelli, fusilli calabria en orecchiette, noem maar op. Ook gevulde pasta komt aan bod zoals ravioli en tortellini. Echt Italiaans koken dus!

Deze pasta cursus is jongste telg aan onze cursusboom. De cursus is zelfs nog in ontwikkeling. Wel kun je je aanmelden zodat we je op de hoogte kunnen houden! We waarderen het ook als je tips en suggesties geeft, tenslotte zijn we de cursus aan het ontwerpen voor jou! Dit is het raamwerk wat er nu staat:

Doelgroep
Koks, ondernemers, horecapersoneel, hobbykoks, culinaire schrijvers, detailhandel en foodies.

Doel
Het doel van de pastacursus is de theoretische en praktische kennis van pasta te vergroten. De opgedane kennis en kunde is de volgende dag in te zetten in de praktijksituatie van de cursist. Dat kan zijn in de privéituatie maar ook in restaurants kun je als kok scoren door verse pasta te maken. Na de cursus ben je een echte pasta-autoriteit.
 

Inhoud: verse pasta draaien
Vers pastadeeg maken en bewaren
Welke pasta maak je met ei en welke met water?
Vorm je de pasta met de pastamachine of met de hand?
Bloemsoorten: 00 bloem, grano duro en tenero, rimacinata, durum, semolina
Verse pasta koken

Inhoud: culinaire achtergronden
De geschiedenis van pasta
De Italiaanse eetcultuur
Echt Italiaans koken en Italiaans eten
De technische kant: gluten, zetmeel, wateropname, etc.
Culturele verschillen binnen de regio's van Italie

Inhoud: pasta recepten
Hoewel de nadruk ligt op pasta, besteden we natuurlijk aandacht aan de klassieke pasta recepten zoals Carbonara, Alfredo, Puttanesca, Arrabbiata, Bolognese, Marinara, Norma, Pesto, Aglio e Olio, Ragu en Mollica.

Inhoud: hardware
Pasta draaien met de pastamachine
Mesjes, planken, rollers en hun onderhoud
Keukenmachines en hulpstukken
Het stoere gnocchi/garganelli plankje

Inhoud: overige onderwerpen
Welke kaas: Parmigiano Reggiano en de diverse soorten Pecorino
Welke kaasrasp werkt het best
Wijn/spijs combinaties met pasta
Economisch werken: geld verdienen met pasta maken in restaurants

Meer informatie, klik hier voor de pastacursus.

 
Ko
Sommelier.nl is een concept van TV kok Robert Verweij, net als Teest, net als Wijnbar en Lekker Leren Koken