Wijn Proeverijen en Wijn Workshops op lokatie!
Culinaire Inspiratie
Cursus Wijn & Spijs
Kaascursus
Kaascursus docenten
Pasta cursus
Pizzacursus
Robert Verweij
Sushi cursus
Theecursus
Wijncursus Beverwijk
Wijncursus IJsselstein
Wijncursus Schoonhoven
Wijncursus SDEN 2
Wijncursus SDEN 3

Wijncursus SDEN 2 en SDEN 3

Pizza liefhebber? Wij verzorgen een cursus pizza bakken in samenwerking met de Siciliaanse pizza-docent Simon Giaccotto van Viva la Pizza.

Doelgroep
Koks, pizzaioli, pizzabakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks en pizza-verkopend personeel. Deze pizza-bak-cursus gaat verder dan een workshop pizza maken. Het is meer een vakopleiding voor food-fanatici. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met pizza bakken is handig.

Programma
Geschiedenis en oorsprong van de pizza
Soorten pizza's (per streek/land)
Pizzadeeg: ingredienten en recepten
Pizzadeeg maken en kneden
Pizzasaus maken en pizzasaus recepten
Pizza toppings
Het bakproces van een pizza
Pizza bakken in een elektrische oven
Het opstoken van de houtoven/steenoven
Pizza bakken in een houtoven/steenoven
Pizza bakken op een Big Green Egg
Pizza hardware voor thuis en in de horeca
Do's & dont's over pizza bakken
Thuis pizza's bakken met de pizzasteen
Geld verdienen met pizza's in de horeca

Inhoud
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld gluten en zetmeel is onmisbaar voor iedereen die zelf pizza wil bakken. Cursisten leren we niet alleen recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een pizzabodem dik of dun? Vrolijk krokant of keihard? Hoe lang moet pizzadeeg rijzen? Hoe moet je een pizza beleggen? Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. Uiteraard leer je zelf een houtoven of steenoven op te stoken.

Meer info over locatie, kosten, docent en data: klik hier voor pizza!.

 
Ko
Sommelier.nl is een concept van TV kok Robert Verweij, net als Teest, net als Wijnbar en Lekker Leren Koken