Wijn Proeverijen en Wijn Workshops op lokatie!
Culinaire Inspiratie
Cursus Wijn & Spijs
Kaascursus
Kaascursus docenten
Pasta cursus
Pizzacursus
Robert Verweij
Sushi cursus
Theecursus
Wijncursus Beverwijk
Wijncursus IJsselstein
Wijncursus Schoonhoven
Wijncursus SDEN 2
Wijncursus SDEN 3

Wijncursus SDEN 2 en SDEN 3

De kaascursus met Betty Koster en Robert Verweij vindt 2 keer per jaar plaats. De precieze data vindt u hier. Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 20.
 
Omdat we merkten dat er steeds meer vraag is naar vakkennis over wijn en kaas, hebben we bij Culinair Centrum Beverwijk de eerste gastronomische kaascursus van Nederland toegevoegd aan ons opleidingsprogramma. En met groot succes, gezien de deelname en reacties.

Deze cursus is een must voor iedereen die dagelijks met kaas werkt. De doelgroep bestaat uit mensen die beroepsmatig met kaas werken, bijvoorbeeld: sommeliers, horecapersoneel, kaasverkopend personeel en kaasmakers. Er zijn geen toelatingseisen, maar enkele jaren praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen.

Gastdocente op deze vierdaagse kaascursus is Betty Koster, die bij horeca en kaasliefhebbers geen introductie behoeft. Zij is een echte kaaskenster met jarenlange praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l'Amuse te Santpoort wordt door velen gezien als de beste van Nederland. Daarnaast krijgt u les van een aantal specialisten, meer informatie over hen vindt u hier.

Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Daarbij wordt vooral gelet op kwaliteit en inzetbaarheid op uw eigen vakgebied. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het combineren van kaas en wijn. Hierbij maakt onze vinoloog Robert Verweij gebruik van de wijn/spijs methode van Peter Klosse. In les 2 wordt hier diep op in gegaan, maar op alle cursusdagen wordt wijn geproefd in combinatie met kaas.

Het niveau van de cursus impliceert enige zelfstudie. Gerekend mag worden op circa 2 uur voorafgaand aan iedere les.

Les 1 vindt plaats in Lunteren bij kaasboerderij â??De Groote Voortâ??, (bekend van Olde Remeker) en Eco-boerderij â??Ecofieldsâ??. Les 2, 3 en 4 vinden plaats in Haarlem. De cursusdagen zijn van 10:00 tot 17:00.

 
DAG 1:
â?¢ Productie van kaas
â?¢ De verschillende soorten kaasbereidingen
â?¢ Rondleiding op boerenkaasmakerij â??De Groote Voortâ?? te Lunteren
â?¢ Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort
â?¢ Kaasproeverij

DAG 2:
� Kaas en wijn combineren door Robèrt Verweij
â?¢ Kaas en wijn proeverij
â?¢ Kaas uit Frankrijk
â?¢ Kaasproeverij
 
DAG 3:
â?¢ Kaas serveren in restaurants
� Kaas uit Italië
â?¢ Kaas uit Spanje
â?¢ Kaasproeverij

DAG 4:
â?¢ Kaas kopen, verkopen en bewaren
â?¢ Kaas uit de rest van Europa
â?¢ Kaas uit de rest van de wereld
â?¢ Kaasproeverij
 
Data, prijzen & inschrijvingen
Klik hier voor de kaascursus
 

 
Ko FK
Sommelier.nl is een concept van TV kok Robert Verweij, net als Teest, net als Wijnbar en Lekker Leren Koken