Wijn Proeverijen en Wijn Workshops op lokatie!
Culinaire Inspiratie
Cursus Wijn & Spijs
Kaascursus
Kaascursus docenten
Pasta cursus
Pizzacursus
Robert Verweij
Sushi cursus
Theecursus
Wijncursus Beverwijk
Wijncursus IJsselstein
Wijncursus Schoonhoven
Wijncursus SDEN 2
Wijncursus SDEN 3

Wijncursus SDEN 2 en SDEN 3

 

Gastdocent voor de kaascursus is Betty Koster. Betty is een telg uit een kaasfamilie. Van haar oma's kaaskraam op de markt, belandde ze bij een horecagroothandel. Daar zette ze een compleet nieuwe kaasafdeling op. Zo kwam ze in aanraking met de topgastronomie van Nederland.

Haar droom kwam echter pas een paar jaar later uit: een eigen kaaswinkel. En niet zomaar één! Het in Santpoort gevestigde l'Amuse wordt gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Daarnaast levert ze haar kaas aan de betere restaurants. Betty Koster is auteur van het standaardwerk "Passie voor Kaas".

Meer informatie: www.lamuse.nl
 

  Jan-Dirk en Irene van de Voort
Jersey koe 

Jan Dirk en Irene van de Voort maken al jaren rauwmelkse kaas van de melk van hun Jerseykoeien: Remeker en Olde Remeker. Ze werken sinds 1994 biologisch. Ze zijn een voorbeeld van boeren die laten zien dat je producten in de markt kunt zetten die tegelijkertijd nieuw zijn en geworteld zijn in een traditie. Hun durf, kennis en enthousiasme werken inspirerend op iedereen die betrokken is bij eten en de natuur. In 2008 wonnen zij op de World Cheese Awards de ""Best Dutch Cheese" en op het Wereld Jersey Congres wonnen zij ook een prijs: "Worlds best Jersey Cheese".

Meer informatie: www.remeker.nl
 

Organisator en cursusleider is Robert Verweij. Door deelname aan diverse gerenommeerde opleidingen en wedstrijden heeft hij een frisse en hedendaagse blik op de gastronomie. Als grote, maar jonge kaasliefhebber ontbrak het hem echter aan een goede kaascursus. Van origine is hij kok, maar als wijndocent en freelance vinoloog verzorgde hij reeds diverse wijncursussen. Het idee voor deze kaascursus was dus snel geboren bij deze culinaire vakidioot. Robert Verweij publiceert regelmatig op internet en in (vak)bladen, en werkte mee aan een aantal kookboeken en TV-programma's waaronder Life & Cooking. Op dit moment kookt hij bij het RTL4-programma 4me.

Meer informatie: www.desommelier.nl

 
Ko FK
Sommelier.nl is een concept van TV kok Robert Verweij, net als Teest, net als Wijnbar en Lekker Leren Koken