Wijn Proeverijen en Wijn Workshops op lokatie!
Culinaire Inspiratie
Cursus Wijn & Spijs
Kaascursus
Kaascursus docenten
Pasta cursus
Pizzacursus
Robert Verweij
Sushi cursus
Theecursus
Wijncursus Beverwijk
Wijncursus IJsselstein
Wijncursus Schoonhoven
Wijncursus SDEN 2
Wijncursus SDEN 3

Wijncursus SDEN 2 en SDEN 3

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. En thee is sterk in opmars. De kwaliteit van, en kennis over thee stijgt in rap tempo, zowel thuis als in de horeca. In het najaar van 2011 is TeesT daarom gestart met de theecursus. Dit in samenwerking met de beroemde Dilmah School of Tea in Sri Lanka.

Docent
De cursus over thee zal verzorgd worden door theesommelier Ann Vansteenkiste, herborist en aromatherapeut, theemeester en theesommelier. Ann is bekend van haar standaardwerk "De stille kracht van thee" waarmee ze de Gourmand Cookbook Award won. Cursusleider is TV-kok Robèrt Verweij.

Programma
Geschiedenis van thee
Productie van thee
De verschillende soorten thee
Theeproeverij
Praktijk: de perfecte thee zetten
Warenkennis: water, thee, suiker
Hardware: theepotten, zeefjes en glaswerk
Thee serveren, tradities en theeceremonies
Thee en gezondheid
Theeproeverij
 

Doelgroep
Horeca-ondernemers, sommeliers, theeliefhebbers, foodies, restaurantbediening en theeverkopend personeel. De theecursus is een diepgaande cursus waarop je alle ins en outs over thee te weten komt. Een vooropleiding is niet nodig. Na afloop ontvangt men het theecursus getuigschrift. De theecursus is mede bedoeld om het thee-niveau van Nederland omhoog te krijgen.

Inhoud
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld productie en de verschillende soorten thee is onmisbaar voor iedereen die goed met thee wil omgaan. Maar kunde staat natuurlijk centraal: welke watertemperatuur hanteer je? Hoe lang laat je de thee infuseren? En in welk glas gaat welke thee? In de vervolgcursus zullen we verder ingaan op thee in gerechten, thee in cocktails en foodmatching.

Duur
De theecursus beslaat 2 dagdelen: een ochtend en een middag. Deze dag duurt van 10.00 tot 17.00. De theecursus zal 2 keer per jaar gaan plaatsvinden: in het voorjaar en in het najaar. Wanneer een cursus volgeboekt is, zullen nieuwe data worden gepland. Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 20.

Lokatie
De cursus over thee zal plaats vinden in het Kleur-, geur- en smaakcentrum te Nieuwegein, 5 minuten van de snelwegen A2 en A12. Parkeren is gratis. Het adres is Marconibaan 42h, 3439 MS Nieuwegein.

Theecursus prijzen, data & inschrijven

Tot ziens op de theecursus!
 


 
Ko FK
Sommelier.nl is een concept van TV kok Robert Verweij, net als Teest, net als Wijnbar en Lekker Leren Koken